Smørbrød med fiskekarbonader
Det er mange gode grunner til å spise fisk, blant annet:
- God kilde til både vitamin D – viktig for beinhelse og immunforsvaret
- God kilde til jod – viktig for stoffskiftet
- God kilde til omega 3 – viktig for hjerte -og hjernehelse
- Om man spiser mer fisk, reduserer man kjøttforbruket
I følge rapporten «Utviklingen i norsk kosthold 2017» fra Helsedirektoratet er fiskeinntaket i Norge vesentlig lavere enn kjøttforbruket, og man kan se at fiskeforbruket har blitt redusert fra 2015 til 2016, med ca 4.prosent
Helsedirektoratet anbefaler fisk til middag to-tre ganger i uken, og i tilegg gjerne som pålegg. Mengder i gram som er anbefalt er 300-500 gram i uken, hvor minst 200 gram bør være fet fisk (laks, ørret, makrell)
Fisk kan spises til andre måltider enn til middag. Spiser du i tillegg fisk til andre måltider er det større sjanse for at fiskeinntaket ditt blir høyere. Spis fisk til lunsj da vel! Alt trenger heller ikke alltid å være laget fra bunn av, det finnes nemlig flere gode ferdigprodukter som kan brukes 🙂
Dette har vi på vårt smørbrød:
- Grovt rugbrød – vi brukte Dansk rugbrød fra Kolonihagen
- Fiskekarbonader – vi brukte «Grov fiskekarbonade» fra Dagens Fangst 80% fisk
- Rødkål
- Ruccola
- Agurk
- Lett majones
- Litt pepper
God fisketirsdag!!