Smørbrød med fiskekarbonader

Smørbrød med fiskekarbonader

Det er mange gode grunner til å spise fisk, blant annet:

  • God kilde til både vitamin D – viktig for beinhelse og  immunforsvaret
  • God kilde til jod – viktig for stoffskiftet
  • God kilde til omega 3 – viktig for hjerte -og hjernehelse
  • Om man spiser mer fisk, reduserer man kjøttforbruket

I følge rapporten «Utviklingen i norsk kosthold 2017» fra Helsedirektoratet er fiskeinntaket i Norge vesentlig lavere enn kjøttforbruket, og man kan se at fiskeforbruket har blitt redusert fra 2015 til 2016, med ca 4.prosent

Helsedirektoratet anbefaler fisk til middag to-tre ganger i uken, og i tilegg gjerne som pålegg. Mengder i gram som er anbefalt er 300-500 gram i uken, hvor minst 200 gram bør være fet fisk (laks, ørret, makrell)

Fisk kan spises til andre måltider enn til middag. Spiser du i tillegg fisk til andre måltider er det større sjanse for at fiskeinntaket ditt blir høyere. Spis fisk til lunsj da vel! Alt trenger heller ikke alltid å være laget fra bunn av, det finnes nemlig flere gode ferdigprodukter som kan brukes 🙂

Dette har vi på vårt smørbrød:

  • Grovt rugbrød – vi brukte Dansk rugbrød fra Kolonihagen
  • Fiskekarbonader – vi brukte «Grov fiskekarbonade» fra Dagens Fangst 80% fisk
  • Rødkål
  • Ruccola
  • Agurk
  • Lett majones
  • Litt pepper

God fisketirsdag!!