Sommerkoteletter med hjemmelaget potetsalat
Sommerkoteletter er lettsaltet og røkt svinekam skåret i koteletter, og er kanskje en av våre favoritter på grillen. Smaken i seg selv er så god at man slipper noe som helst krydder. Trikset er å ha godt tilbehør, og en hjemmelaget potet salat og en enkel tomatsalat med ferske urter blir som en fest for smakssansene! Det å lage potetsalat fra bunn er egentlig ganske raskt og lett og lage. Om du tilsetter litt eple og syltet agurk, og bruker lett creme fraiche blir den samtidig frisk og lett.
Dette trenger du til fire porsjoner:
- 4 sommerkoteletter
- 500g kokte poteter
- 3 vårløkstilker
- 2 grønne epler
- 12 store skiver syltet agurk
- 1 boks (3dl) lett creme fraiche
- salt og frisk gressløk
- 20 cherry tomater
- 1/2 rødløk
- 1 neve frisk basilikum
- olivenolje og havsalt/pepper
Slik gjør du:
- Kok opp poteter, og skrell og avkjøl når de er ferdig kokt. Dette kan gjerne gjøres dagen før.
- Skjør potetene og eplene i passe store biter.
- Skjær vårløk og syltet agurki små biter, og hakk opp gressløken.
- Vend alt sammen med creme fraich og smak til med salt. Man trenger ikke mye.
- Begynn og stek kotelettene.
- I mellomtiden skjærer du opp tomatene i to eller tre biter (avhengig av størrelse). Tilsett rødløk (skal ikke være finhakket), og grovhakket basilikum.
- Vend inn med olje og smak til med salt og pepper.
- Bruk tallerkenmodellen; 1/3 kotelett, 1/3 potetsalat og 1/3 tomatsalat. God middag!
En porsjon ligger mellom 600-650 kcal.