Sommerlig middag med laks, byggris og mangosalat
Laks og mango passer sammen som hånd i hanske. Nå om sommern kan frukt brukes som et friskt bidrag til middagene, og den søt-syrlige mangoen avbalanserer den fete fisken perfekt. Det blir også litt fusion over det hele, om du spicer opp mangosalaten med thai-inspirerte smaker. Vi har rett og slett fått dilla på mangosalat!
Dette trenger du(1 porsjon):
- 1 laksefilet
- 1 pose byggrynsris (boil-in-bag)
- 1/2 mango
- 1/2 liten avokado
- 2 stilker vårløk
- 1/2 chili
- 1/2 – 1 fedd hvitløk (kan sløyfes)
- 1 ss soyasaus (gjerne redusert saltinnhold)
- Krydder til laksen av eget ønske
Slik gjør du:
- Kok opp vann, og kok byggris etter anvisning på pakken
- Krydre fisken etter eget ønske og stekes i ildfastform på 180 grader i 10-15 min avhengig av tykkelsen
- Imens vann koker og fisk stekes, lager du mangosalaten. Kutt opp mango, chili, avokado, vårløk og hvitløk i biter av ønskelig størrelse, og bland alt sammen.
- Så enkelt var det! Bruk gjerne soyasaus til byggrisen om ønskelig.
Kalorier per porsjon: ca 700 kcal
God sommermiddag!