Sommerlig middag med laks, byggris og mangosalat

Sommerlig middag med laks, byggris og mangosalat

Laks og mango passer sammen som hånd i hanske. Nå om sommern kan frukt brukes som et friskt bidrag til middagene, og den søt-syrlige mangoen avbalanserer den fete fisken perfekt. Det blir også litt fusion over det hele, om du spicer opp mangosalaten med thai-inspirerte smaker. Vi har rett og slett fått dilla på mangosalat!

Dette trenger du(1 porsjon):

  • 1 laksefilet
  • 1 pose byggrynsris (boil-in-bag)
  •  1/2 mango
  • 1/2  liten avokado
  • 2 stilker vårløk
  • 1/2 chili
  • 1/2 – 1 fedd hvitløk (kan sløyfes)
  • 1 ss soyasaus (gjerne redusert saltinnhold)
  • Krydder til laksen av eget ønske

Slik gjør du:

  • Kok opp vann, og kok byggris etter anvisning på pakken
  • Krydre fisken etter eget ønske og stekes i ildfastform på 180 grader i 10-15 min avhengig av tykkelsen
  • Imens vann koker og fisk stekes, lager du mangosalaten. Kutt opp mango, chili, avokado, vårløk og hvitløk i biter av ønskelig størrelse, og bland alt sammen.
  • Så enkelt var det! Bruk gjerne soyasaus til byggrisen om ønskelig.

Kalorier per porsjon: ca 700 kcal

God sommermiddag!