Spansk potetomelett

Spansk potetomelett

For å lage spansk potetomelett, må du smøre deg med bittelitt tålmodighet. Det tar ikke kjempelang tid å lage, men du må la den tilberedes i eget tempo uten å bli så utolmodig at du brenner den. Du lager den så tykk du vil, men den er best om den er litt god og tjukk. Derfor passer den kanskje aller best til kveldsmat til gjester, eller en hverdagsmiddag til familien. Den kan selvsagt også lages og spises i flere runder. Her holdt den til to middager og en lunsj, så vi lagde en forholdsvis stor porsjon. Spansk potetomelett er i utgangspunktet vegetarisk, men kan selvsagt tilberedes med kjøtt om man ønsker det.

Dette trenger du til 4 gode porsjoner:

  • 12 egg
  • 3 store ferdig kokte poteter
  • 2 never revet ost
  • salt, pepper og oregano
  • Agurk
  • Cherrytomater
  • Svarte oliven
  • Rødløk
  • Fetaost
  • Olivenolje
  • Et deilig brød

Slik gjør du:

  • Kok potetene al dente
  • Pisk sammen alle eggene
  • Legg et lag skivet potet i en kald stekepanne, og hell over halvparten av eggerøren. Strø over all osten.
  • Legg et nytt lag med potet, så resten av eggerøren. Krydre etter ønske.
  • Sett stekepannen på middels til svak varme. Har du en dyp stekepanne med lokk, er det perfekt.
  • Stek forsiktig til omeletten er fast.
  • Serveres med en gresk salat med olivenolje, og brød til.