Spicy kyllingkjøttboller i tomatsaus

Spicy kyllingkjøttboller i tomatsaus

ENDELIG FREDAG og helg for de aller fleste 🙂 Det betyr også ofte litt bedre tid til matlagingen og vi ønsker gjerne noe ekstra godt på middagsbordet i løpet av helgen.

Her kommer en super oppskrift fra oss som passer til pasta, ris, potetmos eller om du har planer om tapas i helgen! Disse spicy kyllingkjøttbollene med tomatsaus gir masse god smak og tar heller ikke veldig lang tid å lage.

Dette trenger du:

  • 400 g kyllingkjøttdeig
  • 1 egg
  • 1/2 gul løk
  • 1/2 – 1 chili (spørs hvor spicy du ønsker det)
  • 1 fedd hvitløk eller hvitløkspulver
  • Salt og pepper
  • 1 boks hakkede tomater (gjerne med chili smak)
  • Litt olje til steking

Slik gjør du:

  1. Start med å finhakke chili, hvitløk og løk.
  2. Legg kyllingkjøttdeigen i en bolle  og tilsett så finhakket chili, hvitløk, løk, egg salt og pepper
  3. Bland alt godt sammen og la farsen stå i 5-10 minutter.
  4. Finn frem en stekepanne og tilsett litt olje. Så bruker du en spiseskje til å forme kjøttbollene. Form de i den størrelsen du ønsker selv, men det er greit å ha ca. en spiseskje i størrelse.
  5. Stek kjøttbollene til de er gjennomstekt og har fått en fin gyllen farge på utsiden, snu de underveis i mens du steker de (pass på at de er gjennomstekt)
  6. Når kjøttbollene er gjennomstekte kan du tilsette de hakkede tomatene og la dette småkoke i 5-10 minutter, samtidig kan du smake deg frem med diverse krydder som salt, pepper, cayennepepper og evnt med hvitløkspulver om du ønsker det.

Disse kjøttbollene kan serveres med så langt, så her er det bare å finne det du liker best!

GOD HELG HILSEN MyE <3