Spinatlapper

Spinatlapper

SPINAT er en grønnsak som er super å implementere i allerede etablerte retter. Den er ganske beskjeden i smak, men inneholder mange gode kilder til vitaminer og mineraler som vi alle trenger. Spinat er rik på vitamin A, vitamin C, kostfiber, folat og kalium. I tillegg er det en kildet til vitamin E, B6, jern, magnesium og kobber! For en næringsbombe 😀

Vi ønsker å dele en oppskrift på glutenfrie spinatlapper uten tilsatt sukker; de blir nydelig!

Dette trenger du:

  • 90-100 gram havregryn (vi brukte glutenfritt)
  • 2 ss mager cottage cheese
  • 2 egg
  • 2 gode never spinat
  • 1 moden banan
  • 1 ts bakepulver
  • 1 klype salt
  • 1- 1,5 dl vann

Om du ønsker de søtere, kan du tilsette mere banan eller annen søtning.

Slik gjør du:

Mål opp havregryn og legg det i en blender, kjør dette til det blir som grovt mel. Tilsett så resten av ingrediensene, og til sist litt og litt vann. Her må du føle deg frem, ha gjerne litt tykkelse på røren 🙂

La gjerne røren stå i 10-15 minutter før de stekes. Stekes på hver side et par minutter på middels varme 🙂

Digg topping

– Cottage cheese, banan, lønnesirup og kanel

– Ost, kalkun/kyllingskinke, spinat og tomat

– Vaniljekesam og bær

Men her er mulighetene mange, velg det du liker best 🙂