Spinatsuppe med ovnsbakte kikerter

Spinatsuppe med ovnsbakte kikerter

#kjøttfrimandag har fått en plass i veldig mange hjem. Det er stadig flere og flere som introduserer kjøttfrie retter i hjemmet. Det er absolutt ikke sånn at man må gå inn for å være 100% vegetarianer, men det kan være lurt å legge inn noen vegetariske dager eller noe måltider i løpet av uken 🙂

Her gir vi dere en oppskrift på en spinatsuppe med ovnsbakte kikerter!

Dette trenger du (2 porsjoner)

  • 1 gul løk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk. finhakket
  • Litt oliven/rapsolje til steking
  • 1 grønnsaksbuljong/fond blandet ut i 5 dl vann
  • 350 g frossen spinat
  • Ca. 2 dl kokosmelk
  • 1/2 sitron
  • Salt og pepper
  • 1 boks med kikerter

Slik gjør du

Start med å legge kikertene på et stekebrett med bakepapir. Spre de godt utover, ta over litt olje og krydre med de krydderne du selv ønsker. Jeg brukte salt, pepper, chili og paprika. Stek de på 180grader i ca 20 minutter, til de får en fin og gyllen farge.

Finn frem en kasserolle og tilsett finhakket hvitløk, løk og litt olje. La dette surre et par minutter. Tilsett så buljongvannet og la dette koke i 2-3 minutter, før du tilsetter den frosne spinaten. La at småkoke samtidig som du rører rundt til at spinaten har løst seg opp. Når all spinaten har løst seg opp kjører du alt sammen med en stavmikser til en fin røre. Til slutt tilfører du kokosmelken og smaker til med salt, pepper og sitron. La det gjerne stå å småkoke litt i 4-5 minutter før den serveres 🙂

Legg suppen i en skål og serves med en god porsjon kikerter og gjerne litt ekstra kokosmelk på toppen.

Suppen passer også utmerket med brød/rundstykke til, test gjerne ut disse Protein Havrerundstykkene

En porsjon tilsvarer ca. 500 kcal

 

Håper det smaker <3 Hilsen Caroline