Sukkerfri rød saus til riskremen

Sukkerfri rød saus til riskremen

Hva spiser dere som dessert til julemiddagen? Det er sikkert mange forskjellige tradisjoner der ute, men riskrem er en vanlig dessert til en tradisjonell julemiddag, og riskremen serveres gjerne med en rød saus som er like tradisjonellrik. Men synes du også den vanlige røde sausen som tradisjonelt sett går til riskremen kan være litt kjedelig?? Lag din egen røde saus til riskremen da vel! Den kan i tillegg være sukkerfri / uten tilsatt sukker.

Vi har prøvd oss litt frem, og ønsker å dele oppskriften vi ble mest fornøyd med. Den er frisk, noe syrlig, passer godt mot den søte riskremen og smaker deilig hjemmelaget. Du kan lage sausen med de bærene du vil, men vi valgte å lage med jordbær. Har du også en god oppskrift på en god rød saus, så tips oss gjerne 🙂 Og det beste av alt er at det tar maks 15 minutter å lage!

Dette trenger du:

  • En pose frossne jordbær
  • 4 små ts sukrin gold
  • 2 dl vann (kan sløyfes eller reduseres om du ønsker en tykkere saus)
  • 2-3 ss maizena

Slik gjør du:

Ha bær og vann i en kjele og kok opp.

Tilsett sukrin gold, og rør godt (du må gjerne bruke en annen søtning også).

Hell bærene over i en bolle og bruk en stavmikser for å få blandingen smooth.

Hell sausen tilbake i kjelen og kok noen minutter til.

Ha tilslutt opp i maizena og rør godt. Om det blir klumper i sausen fra maizenaen kan du kjøre en runde til med stavmikseren.

Avkjøl sausen før servering, og nyt en deilig, frisk og sukkerfri saus til en søt og kraftig dessert!

 

Dette blir vår siste bloggpost før julekvelden setter inn, og vi ønsker derfor å benytte anledningen til å ønske dere alle en riktig god julefeiring og romjulstid. Vi håper dere får en julaften med god stemning og nydelig mat 🙂

Juleklem fra Isabel og Caroline <3