Thai-inspirert grønnsakssuppe

Thai-inspirert grønnsakssuppe

Høsten nærmer seg med stormskritt og den friske kjølige luften melder sin ankomst, da passer det perfekt med en lun og smakfull suppe 🙂

Denne thai-inspirerte grønnsaksuppen er enkel å lage, har god smak og kan gjøres ekstra sterk for deg som er den tøffe typen 😉

 

Dette trenger du

  • 2 bokser kokosmelk
  • 2-3 ts red curry paste (mer om du liker sterkere)
  • 1/2 chili
  • 1 gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1/2 mellomstor søtpotet
  • 2 paprika (en gul og en rød)
  • 2 gode never med sukkererter
  • 1 stor gulrot
  • Saften av 1 lime
  • Litt olje til steking
  • 1/2 pakke med fullkornsnudler
  • Ferk koriander etter eget ønske

Denne retten passer også med tofu, reker/scampi, svin eller kylling

Slik gjør du

Start med å finhakke hvitløk, chili og løk. Sleng alt sammen i en kasserolle med litt olje og la det surre til det blir mykt.  Tilsett så curry paste, start gjerne med mindre og spe på etter du har smakt 🙂

Kutt opp alle grønnsakene i ønsket størrelse og tilsett ført gulrot og søtpotet sammen med kokosmelken. La dette koke i 10-12 minutter før du tilsetter resten av grønnsakene og limesaften. Helt mot slutten kan du tilsette nudlene til retten, eller koke de ved siden av. La alt koke til grønnsakene er myke og møre.

Smak til suppen med salt og pepper, tilsett gjerne litt ekstra curry paste om du ønsker en sterkere suppe.

Server suppen i en dyp skål toppen med fersk koriander 🙂

Håper det smaker!