Tomatsuppe med fullkornsmakaroni og egg
En god og varm suppe er ekstra godt nå på vinterstid. Her får dere en oppskrift på en enkel og rask tomatsuppe med fullkornsmakaroni og egg 🙂
Dette trenger du (3-4 porsjoner)
- To bokser hakkede tomater (vi brukte en med basilikum og oregano og en med chili)
- 1 gul løk
- 1 hvitløksfedd
- 1/2 chili
- Litt rapsolje til steking
- Fullkornspasta etter eget ønske
- Kokte egg etter eget ønske (gjerne 1-2 pr pers)
- Krydder av eget ønske: vi brukte basilikum, salt og pepper
Slik gjør du
Sett på vann til eggene og kok disse etter hvilken type egg du ønsker, vi synes det passer best med 6-7 minutters egg. Kok opp fullkornsmakaroni etter anvisning på pakken.
Finhakk løk, hvitløk og chili. Brun dette sammen med litt olje i en kasserolle i et par minutter. Tilsett så de hakkede tomatene, alle krydderne du ønsker og litt vann (1 – 1,5 dl). La dette koke opp i ca 10-12 minutter.
Fjern så kasserollen fra platen og mos alt sammen til en fin og jevn suppe med en stavmikser. Sett tilbake suppen på svak varme på platen og smak deg frem med de krydderne du ønsker 🙂
Server suppen med fullkornsmakaroni og egg på toppen. Det passer også godt med spinat og/eller litt creme fraiche til.
Håper det smaker!