Torsk med rotgrønnsaker

God ukesstart! På mandager prøver vi å spise kjøttfritt og derfor anbefaler vi i dag pannestekt torsk med rotgrønnsaker. Som nevnt i tidligere innlegg er hvit fisk en av de viktigste kildene vi har til selen og jod, i tillegg er hvit fisk magrere enn rød fisk og er en knallgod proteinkilde.
Vi ønsker å legge et lite ekstra fokus på jod, så les mer om hvorfor jod er viktig HER
Dette trenger du:
- 200 g torskefilet
- Litt olivenolje til steking
- Ønsket mengde av gulrot, kålrot, sellerirot, pastinakk, rødløk og vårløk
- 1-2 ss sweet chili saus
Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 200 grader.
Start med å kutte opp alle grønnsakene i ønsket størrelse. Legg de i en ildfast form (utenom vårløk) og bland de sammen med litt olivenolje. Krydre grønnsakene med ønsket krydder (vi brukte salt, pepper, chili og paprikapulver). Stekes i ovnen i ca 20 minutter.
De siste 10 minuttene før grønnsakene er ferdig, kan du starte med torsken. Krydre torskefiletene med ønsket krydder (vi brukte kun salt og pepper). Stek filetene et par minutter på hver side i stekepannen sammen med oppkuttet vårløk.
Serveres sammen med litt sweet chili saus 🙂