Tunfiskfilet med brekkbønner og sweet potato fries

Tunfiskfilet med brekkbønner og sweet potato fries

Tunfisk er en god proteinkilde, og proteinet er i tillegg av god kvalitet. Dette gjør at vi kan nyttiggjøre oss bedre av proteinet. Dette gjør også at fisken metter godt. Tunfisk innholder relativt lite fett, og har derfor også et lavt kaloriinnhold. Tunfisk innholder en del viktige mineraler som jern og enkelte b-vitaminer, men tunfisk er også en av få gode kilder til selen. Selen inngår i antioksidantforsvaret i kroppen, og kan se ut til å ha forbyggende effekt mot kreft og bidra til en god hjertehelse. Tunfisk er ikke bare sunt, det er jo også megadigg!

Rema1000 selger nå fersk tunfiskfilet på 180 gram. Rema1000 skryter også av at de er opptatt av bærekraft, og selger bl.a derfor kun tunfiskvarianter som ikke er utsatt for overfiske.  Det er jo bra!

Dette trenger du til to porsjoner:

  • To pakker tunfisk filet (Rema1000)
  • En pakke brekkbønner
  • 1/2 pose sweet potato fries (Rema1000)
  • Soyasaus (saltredusert)
  • Sesamfrø
  • Spirer
  • Honning
  • chili og hvitløk

Slik gjør du:

  • Sett sweet potato fries i ovnen som beskrevet på pakken.
  • Lag marinade av 3 ss soyasaus, 1 ts honning, 1 ts sesamfrø og ønsket mengde hvitløk og chili.
  • Vend filetene i marinaden, og stek filetene på sterk varme i ca 3-4 min per side (avhengig av ønske om gjennomsteking)
  • Kok brekkbønnene, og dander med litt ekstra sesamfrø og spirer.

GOD MIDDAG!