Vegetar-sandwich

Vegetar-sandwich

Mange synes kanskje middag er litt ekstra vanskelig å få til nå i sommervarmen. Det frister lite å bruke lang tid på kjøkkenet og et varmt måltid er ikke alltid det som smaker best. Da er det fint å ha enkle og sunne alternativer som ikke tar all verdens tid å lage. Et par grove brødskiver med noe i godt i mellom er et supert middagsalternativ! Denne varianten er vegetarisk og er rik på både protein, kostfiber, vitamin og mineraler 🙂

  • 2 skiver grovt brød
  • Et godt lag med hummus*
  • 1 stor champignon
  • 1/4 stor squash
  • 1/2 paprika
  • Litt rødløk
  • Fetaost (hvis ønskelig)
  • Salt og pepper

Lag hummus (se under*). Skjær champignon, squash, rødløk og paprika ønsket størrelse. Stek sopp, squash og paprika i litt olje på stekepannen (eller på grillen) og krydre med salt og pepper. Smør hummus på én av brødskivene og dander de andre grønnsakene på toppen. Bon appetitt!

 

*Hummus:

  • 1 boks hermetiske kikerter
  • 2 fedd hvitløk
  • 1/2 ts paprikapulver
  • 1/2 ts spisskummen
  • 1/2 ts salt
  • 1 ss tahini (kan sløyfes)
  • Bladpersille
  • 1 ss olivenolje

Skyll av kikertene og hakk hvitløk i grove biter. Bruk en stavmikser til å lage en puré av kikerter, tahini og hvitløk. Tilsett evt. litt vann hvis det trengs. Rør inn krydder og hakket persille. Hell olivenoljen i sirkler over den serveringsklar hummusen.