Vegetar-sandwich
Mange synes kanskje middag er litt ekstra vanskelig å få til nå i sommervarmen. Det frister lite å bruke lang tid på kjøkkenet og et varmt måltid er ikke alltid det som smaker best. Da er det fint å ha enkle og sunne alternativer som ikke tar all verdens tid å lage. Et par grove brødskiver med noe i godt i mellom er et supert middagsalternativ! Denne varianten er vegetarisk og er rik på både protein, kostfiber, vitamin og mineraler 🙂
- 2 skiver grovt brød
- Et godt lag med hummus*
- 1 stor champignon
- 1/4 stor squash
- 1/2 paprika
- Litt rødløk
- Fetaost (hvis ønskelig)
- Salt og pepper
Lag hummus (se under*). Skjær champignon, squash, rødløk og paprika ønsket størrelse. Stek sopp, squash og paprika i litt olje på stekepannen (eller på grillen) og krydre med salt og pepper. Smør hummus på én av brødskivene og dander de andre grønnsakene på toppen. Bon appetitt!
*Hummus:
- 1 boks hermetiske kikerter
- 2 fedd hvitløk
- 1/2 ts paprikapulver
- 1/2 ts spisskummen
- 1/2 ts salt
- 1 ss tahini (kan sløyfes)
- Bladpersille
- 1 ss olivenolje
Skyll av kikertene og hakk hvitløk i grove biter. Bruk en stavmikser til å lage en puré av kikerter, tahini og hvitløk. Tilsett evt. litt vann hvis det trengs. Rør inn krydder og hakket persille. Hell olivenoljen i sirkler over den serveringsklar hummusen.