Vegetarisk indisk linsegryte
Craver du en digg og lun vegetargryte med masse smak, da må du teste ut denne. Indisk linsegryte blir ofte omtalt som Daal, og det er en gjenganger i det indiske kjøkken. Her trenger du en del ingredienser, men til gjengjeld blir det skikkelig mye bedre enn du selv hadde trodd du skulle få til! Dette er oppskrift til to gode porsjoner, men her kan man enkelt doble eller tripple oppskriften til større middager eller til restemat. Gryter smaker ofte best dagen derpå.
Til 2 porsjoner trenger du:
- 2 sjalottløk
- 1 hvitløksfedd
- 0,5 chili
- 1 stor revet gulrot
- 1 pk røde linser
- 1 boks kikerter
- 1 boks hermetiske tomater
- 1 liten boks kokosmelk
- 1 ss revet ingefær (kan strykes)
- olje
- vann
- Nanbrød (vi kjøpte i butikken, er du våggallager du selv)
- 1 ts Garam masala
- 1 ts spisskummen
- 0,5 ts kanel
- 0,5 ts gurkemeie
- Salt og pepper etter ønske
- 2 dl yoghurt naturell
- 1-2 never ferke mynteblader
- 1/3 agurk
Slik gjør du:
- Finhakk sjalottløk, hvitløk, chili og ingefær. Ha dette sammen med alle krydderne og 2 ss olje i en kjele. La dette surre et par minutter.
- Tilsett revet gulrot og linser i kjelen. Ha så over vann slik at det såvidt dekker godt over blandingen. La dette småkoke i 20-30 minutter.
- I mellomtiden lager du raita. Finhakk mynte og agurk, og bland dette inn i yoghurten. Smak til med salt og pepper.
- Tilsett så kokosmelk, hermetiserte tomater og kikertene i gryten, og la dette småkoke i yttligere 15 minutter. Smak til med krydder tilslutt.
Serveres med nanbrød (og/eller ris). God fornøyelse!