Vegetarlasagne med feta og spinat

Vegetarlasagne med feta og spinat

Vegetarlasagne på #meatfreemonday! Dette er en smakfull lasagne som absolutt burde prøves.

Dette trenger du

Grønnsakssaus

  • 1 boks hakkede tomater (400 gram)
  • 3-4 gulrøtter
  • 1 paprika
  • 2 gule løk
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 1 chili
  • 1 dl Fløte (vi brukte lettfløte – kan også bruke kokosmelk)
  • ca 1 neve basilikum
  • Nøytral olje (vi brukte rapsolje)
  • Salt, pepper og evnt 1/2 ts  sukker (litt sukker for å fremme tomatsmaken)

Fyll mellom lagene

  • Ca 12 fullkornslasagneplater
  • 200 g fetaost
  • 200-300 g fersk spinat
  • 100-150 g revet ost (vi brukte mozarella)

Slik gjør du

– Start med å kutte opp alle grønnsakene, finhakk hvitløk, chili og løk

– Finn frem en gryte og tilsett litt olje sammen med hvitløk, chili og løk og la det surre til det blir blankt. Så kan du tilsette resten av grønnsaken og la dette surre et par minutter. Deretter kan du tilsette fløte og hakkede tomater, tilsett så salt, pepper og sukker og smakt det til. La det koke i ca 15 minutter (da kan du starte med spinaten).  Til sist kan du tilsette finhakket basilikum.

– Imens sausen koker kan du rense og skylle spinaten. Finn frem en stekepanne og tilsett litt olje og stek spinaten til den begynner å falle sammen.

– Så er det bare å finne frem en ildfast form (30 x 20 cm brukte vi). Så er det bare å legge lagvis. Start med grønnsakssausen (ca 1/3), så et lag med lasagneplater og fordel så spinat og fetaost over (bruk ca halvparten). Gjør dette en gang til og til sist avslutter du med resten av grønnsaksausen og et lag med lasagneplater (pass på å dytt de ned i grønnsaksausen) og topp hele med revet ost 🙂

– Stekes i ca 30 minutter på 200 grader nederst i ovnen.

– Server gjerne med hvitløksbaguetter, brød eller en liten salat til!