Vegetarpai med brokkoli og fetaost

Vegetarpai med brokkoli og fetaost

Kjøttfri mandag med vegetarpai fylt med brokkoli og fetaost! Sjekk ut oppskriften nedenfor 🙂

Dette trenger du

Paibunn litt grovere
  • ca 2 dl havregryn
  • 1,5 dl med valgfritt mel (vi brukte litt spelt og litt rugmel)
  • 1/2 boks mager kesam (150 g)
  • En klype salt
  • Litt melk eller vann ved behov.
Paifyll
  • 100 g fetaost
  • 1/3 brokkoli i biter
  • 1 paprika i biter
  • 2-3 vårløk
  • 1 tomat
  • 4 egg
  • 1,5 dl melk
  • Ost på toppen (vi brukte revet mozarella)
  • Krydder etter eget ønske – vi brukte salt, pepper og oregano

Slik gjør du

Start med å sette steveovnen på 200 grader. Deretter kan du starte å lage paideig.  Ta frem en food prosessor og tilsett havregryn og «mal» disse til havremel. Så kan du tilsette mel (valgritt mel), kesam og salt og kjør alt til en fin og jevn paideig. Det kan være behov for litt ekstra væske så tilsett gjerne litt vann/melk dersom det trengs.

Smør paiformen med olje/smør, vi brukte rapsolje.  Fordel paideigen utover formen så jevn du klarer og til sist kan du stikke hull i med en gaffel over bunnen.  La paideigen steke i 12-15 minutter midt i ovnen før du tilsetter paifyllet.

Visp sammen egg og melk og tilsett brokkoli, paprika og vårløk i blandingen.  Hell så over eggblandingen i paiformen og topp det hele med fetaost, tomat i skiver og ønsket mengde ost på toppen.  La paien steke i ca 30-35 minutter til eggblandngen er fast og osten er fin og gyllen på toppen 🙂

GOD MANDAG <3