Vegetarpizza med havregrynsbunn

Vegetarpizza med havregrynsbunn

Denne vegetarpizzaen med havregrynsbunn bare må du teste! Samme som det er mandag, fredag eller lørdag, så passer denne pizzaen inn på middagsbordet 🙂

Det går fort å lage og i tillegg har man uendelig mange valgmuligheter om hva man ønsker å ha på toppen. Her kommer en variant fra oss med sopp, tomat og spinat.

Dette trenger du

Pizzabunn
  • ca 300 g havregryn
  • 3 dl væske (vi brukte 1,5 dl vann og 1,5 dl melk)
  • 3 ss mager kesam
  • 2 egg
  • Salt og pepper
Pizzasaus
  • 2 dl ketchup uten tilsatt sukker
  • ca 1/3 av et glass med rød pesto
  • Oregano
Fyll
  • To tomater
  • 1 god neve spinat
  • 2 store sjampinjong
  • 150-200 g revet mozarella
  • Salt, pepper og oregano

Slik gjør du

  1. Start med å blande sammen alt til havregrynsbunnen. Start med å kjøre havregryn i en mikser til det blir mel, eller om du har havremel.  Legg alt havremelet i en bolle og bland det godt inn med resten av grønnsakene.  Fordel bunnen utover et stekebrett med stekepapir, bruk gjerne en slikkepott 🙂 Bunnen skal være klissete. Stek bunnen i 12-15 minutter på 200 grader
  2. I mens bunnen står i ovnen kan du blande sammen pizzasausen av ketchup, pesto og oregano. Smak deg til med evnt mer salt og pepper
  3. Kutt opp alle grønnsakene i ønsket størrelse og skyll spinaten.
  4. Når pizzabunnen er ferdig kan du smøre utover pizzasausen, legg så på osten i bunn og fyll på med resten av fyllet.
  5. Stekes i ovnen i ca 15 minutter på 200 grader til den får en gyllen og fin farge på toppen

 

GOD MANDAGSPIZZA