Vegetarpizza med havregrynsbunn
Denne vegetarpizzaen med havregrynsbunn bare må du teste! Samme som det er mandag, fredag eller lørdag, så passer denne pizzaen inn på middagsbordet 🙂
Det går fort å lage og i tillegg har man uendelig mange valgmuligheter om hva man ønsker å ha på toppen. Her kommer en variant fra oss med sopp, tomat og spinat.
Dette trenger du
Pizzabunn
- ca 300 g havregryn
- 3 dl væske (vi brukte 1,5 dl vann og 1,5 dl melk)
- 3 ss mager kesam
- 2 egg
- Salt og pepper
Pizzasaus
- 2 dl ketchup uten tilsatt sukker
- ca 1/3 av et glass med rød pesto
- Oregano
Fyll
- To tomater
- 1 god neve spinat
- 2 store sjampinjong
- 150-200 g revet mozarella
- Salt, pepper og oregano
Slik gjør du
- Start med å blande sammen alt til havregrynsbunnen. Start med å kjøre havregryn i en mikser til det blir mel, eller om du har havremel. Legg alt havremelet i en bolle og bland det godt inn med resten av grønnsakene. Fordel bunnen utover et stekebrett med stekepapir, bruk gjerne en slikkepott 🙂 Bunnen skal være klissete. Stek bunnen i 12-15 minutter på 200 grader
- I mens bunnen står i ovnen kan du blande sammen pizzasausen av ketchup, pesto og oregano. Smak deg til med evnt mer salt og pepper
- Kutt opp alle grønnsakene i ønsket størrelse og skyll spinaten.
- Når pizzabunnen er ferdig kan du smøre utover pizzasausen, legg så på osten i bunn og fyll på med resten av fyllet.
- Stekes i ovnen i ca 15 minutter på 200 grader til den får en gyllen og fin farge på toppen
GOD MANDAGSPIZZA