Veggisboller i tomatsaus
Det finnes flere gode alternativer til kjøttfrie middager i butikkene nå. Denne gangen har vi testet vegetarbollene fra Vivera. I tillegg laget vi denne retten med rester fra brokkoli, eller nemlig stilken. I brokkolistilken sitter med mye god smak og næringsstoffer. Den kan brukes til supper, gryter og wok.
Dette trenger du (to porsjoner):
- 1 pakke vegetarboller fra Vivera
- 2 gulrøtter
- 1 brokkolistilk
- 1 rødløk
- 1 boks hakkede tomater med basilikum
- Litt olje til steking
- Salt, pepper og chilikrydder
- 1 pose fullkorns boil-in-bag ris (eller bruk fullkornspasta)
Slik gjør du:
Kok opp risen etter anvisning på pakken.
Start med å hakke opp løk, gulrot og brokkolistilken. Fres dette et par minutter i en panne sammen med litt olje. Tilsett så vegetarbollene og de hakkede tomatene. La dette koke opp i 5-10 minutter, til vegetarbollene blir varme og grønnsaken begynner å bli myke. Smak til med salt, pepper og chili krydder.
Server med en god porsjon ris/pasta og kjøttboller på toppen 🙂