Wok med mango og byggryn

Wok med mango og byggryn

Wok er alltid godt, det går kjempe fort å lage, pluss at du får i deg masse grønnsaker.
Men noen ganger glemmer man liksom litt woken . Vi fant inspirasjon på det store internettet, satt sammen en kombo vi ikke hadde prøvd før i alle fall, og det ble supergodt 🙂 Nå håper vi at vi kan inspirerer deg til å ta frem wok-pannen (man kan bruke vanlig stekepanne)!

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • 400 gram kyllingfilet/svinefilet i strimler
  • 1 rød paprika
  • 1/2 squash
  • 75 g (halvpakke) aspargesbønner
  • 1 stor rødløk
  • 1 mango
  • 1/2 – 1 chili (avhengig av hvor tøff du er)
  • 1,5 hvitløksfedd
  • 1-2 ts fersk ingefær
  • 1 ss olivenolje
  • 1-2 ss soyasaus (grønt lokk, redusert saltinnhold)
  • 2 pk boil-in-bag middagsris byggryn.

Slik gjør du:

  • Start med å sett på en kjele med vann til byggrynet. For mer smak ha gjerne opp i buljong eller krydre vannet.
  • Start med å hakk opp hvitløk, chili og ingefær. Bland dette sammen med olje og soya til en nydelig marinade. Bland deretter dette godt sammen med kjøttet, og la det stå i mens du kutter de andre grønnsakene.
  • Kutt opp løk, squash, paprika og aspargesbønner i strimler/staver. Mangoen kan du skjære i biter som du selv ønsker.
  • Stek først kjøttet til det er så og si gjennomstekt, for deretter å ha i grønnsakene (alt utenom mango). Rør rundt til grønnsakene har blitt varme, men fortsatt har litt motstand. Det skal knase litt 😉
  • Når det er ferdig stekt, vender du så inn mangoen. Et voila!