Quesadillas med bønner
Quisadillas er den digg meksikansk osterett som kan lages med blant annet kjøtt, bønner, kikerter, grønnsaker og diverse krydder.
Passer perfekt til helgekosen, og kan fint være en god konkurrent til fredagstacoen 🙂
Vi valgte denne gangen å lage med kidneybønner, men her står man fritt til å velge fyll selv
Dette trenger du (3 stk)
- 3 fullkornstortillas
- 1 boks med kidneybønner (400 g) – kan også fint bruke kikerter
- 1 pose tacokrydder
- 1/4 purre
- 1/2 paprika
- 1/2 rødløk
- 1/2 chili
- 1-2 never babyspinat
- Saften av 1/2 lime
- Ca. 0,5 dl revet ost
- Taco saus
- Litt olje til steking
Slik gjør:
Kutt opp purre, paprika, rødløk og chili. Stek grønnsakene sammen med kidneybønnene i litt olje i en stekepanne. Og tilsett tacokrydderet. La dette steke i 4-5 minutter. Helt mot slutten kan du presse over saften av litt lime
Vask gjerne pannen eller bruk en ny en. Legg tortillalefsen i pannen og fordel tacosaus og tacoblandingen på halve siden av tortillaen. Sleng på ost og spinat på toppen og brett den ene siden over. Stekes gyllen på begge sider.
Server gjerne med en frisk salat til og litt rømme/creme fraiche 🙂
Rask, enkelt og smakfullt!
Næringsinnhold 1 quesadilla:
Kalorier: 430 kcal
Fett 9,5 g
Karbohydrater 53 g
Proteiner 24 g